Etalage van januari

0 Comment
Pa en ma, de klok, de monstera, de hertshoornvaren en de sanseveria
40x30cm| acrylverf

Bij: ‘Pa en ma, de monstera, de hertshoornvaren en de sanseveria’

De monstera, de hertshoorvaren (die in het zijraam van de voorkamer stond) en de sanseveria’s in de vensterbanken in de woonkamer zijn van die ouderwetse planten, voor mijn gevoel uit de jaren 60, die weer leuk zijn. Mijn moeder hield van kamerplanten en van stekken. Samen met mijn vader onderhielden ze bovendien een moes- en bloementuin. We kregen bv. als we uit school kwamen net na de zomervakantie grote glazen met verrukkelijk vers tomatensap met suiker.

Binnenin het portret gebruikte ik het silhouet van de klok met Atlas erbovenop.

Mijn ouders trouwden in 1960 en er werd uiteraard een mooi portret gemaakt.Toen ik bezig was met deze werken, woonde mijn vader nog thuis in het huis waar niet veel veranderde sinds ik er opgroeide. Omdat het eens allemaal zal weggaan, wilde ik de gordijnmotieven, de eikenhouten kasten, planten van ooit e.d. vasthouden en combineren met het portret van mijn vader en moeder.