Etalage van december

0 Comment
Pa en ma en het jaren 70 gordijn
40x30cm| collage en fotokopie en acrylverf (verkocht)

Bij: ‘Het jaren 70 gordijn’

Het jaren 70-gordijn hangt in het kleinste kamertje boven aan de Hermanstraat. Waar de sprei, van hetzelfde materiaal, gebleven is, weet ik niet. Mijn moeder naaide het allemaal zelf.

Mijn vader hulde ik in het gordijn, mijn moeder bleef wit omdat ze er helaas niet meer is. Ze staan op een kleedje dat gebaseerd is op de grote eikenhouten kast in de woonkamer. Uiteraard zijn de felle oranje en blauw mijn keuze: mijn ouderlijk huis is voornamelijk bruin en beige.

Mijn ouders trouwden in 1960 en er werd uiteraard een mooi portret gemaakt. Toen ik bezig was met deze werken, woonde mijn vader nog thuis in het huis waar niet veel veranderde sinds ik er opgroeide. Omdat het eens allemaal zal weggaan, wil ik de gordijnmotieven, de eikenhouten kasten, planten van ooit e.d. vasthouden en combineren met het portret van mijn vader en moeder.